Wederom mooie cijfers Investor AB in eerste kwartaal 2018

april 20th, 2018

Het Zweedse Investor Aktiebolag (Stockholm: INVE-A, INVE-B) is de investeringsmaatschappij van de bekende Wallenberg familie. Het Zweedse Investor AB bestaat vandaag de dag uit drie componenten. Kern van het bedrijf zijn de Listed Core Investments, oftewel de beursgenoteerde investeringen. Investor’s niet-beursgenoteerde dochterondernemingen en investeringsbelangen zijn ondergebracht in het bedrijf Patricia Industries. Verder is Investor AB een van de oprichters van EQT Partners, een private equity groep met 20 beleggingsfondsen onder beheer. Deze tak uitgebreide bedrijfsactiviteiten vindt haar oorsprong bij de Zweedse Wallenberg familie.

Vandaag heeft Investor AB haar cijfers over het eerste kwartaal 2018 gepresenteerd. De Netto Asset Value (NAV) oftewel de onderliggende waarde per aandeel is in het eerste kwartaal 2018 met 2% gegroeid naar SEK 448. Dit terwijl het aandeel op de beurs in het eerste kwartaal 2018 met 1,31% is gedaald. De aangepaste intrinsieke waarde, gebaseerd op de geschatte marktwaarden van de dochterondernemingen, bedroeg op het einde van het eerste kwartaal 2018 SEK 501 per aandeel. Momenteel worden de B aandelen verhandeld op een koers van SEK 380.30 per aandeel, een onderwaardering van 31.7%. Over de afgelopen 20 jaar heeft Investor AB een groei van meer dan 10% per jaar weten te bewerkstelligen. Dit is inclusief het uitgekeerde dividend.

Investor heeft het afgelopen kwartaal haar belang in Ericsson vergroot met SEK 1 miljard naar 7,2% oftewel 22,5% van het stemrecht. Ericsson heeft vandaag ook haar cijfers over het eerste kwartaal 2018 gepubliceerd en stijgt momenteel met 17%. De stijging van de NAv in het eerste kwartaal werd voor 1% gerealiseerd door de beursgenoteerde investeringen en voor 1% door de niet-beursgenoteerde dochterondernemingen. In 2017 investeerde Investor AB ook al een fors bedrag in Ericsson toen het tijdelijk iets minder ging met dit bedrijf, iets dat de lange termijn visie van de Wallenberg familie eens te meer onderschrijft.

Rob Rutten
Asset Manager

Arkema zeilt nog 4 jaar door

april 19th, 2018

De Franse chemiegigant Arkema (Parijs: AKE) is nu een jaartje of 5 verbonden aan de zeilsport als onderdeel van Lalou Multi, het zeilteam van de Franse schipper Lalou Roucayrol. Het team bestaat uit een grote Multi50 trimaran, de Arkema3, en een wat kleinere monohull Mini 6.50. De trimaran won afgelopen november de bekende transatlantische zeilrace Transat Jacques Vabre, en is tot nu toe een prachtig high tech uithangbord voor Arkema. Beide boten worden gemaakt van allerhande ultra sterke en vederlichte composieten uit de keuken van Arkema, en iedere keer als er een succes wordt geboekt in een zeilrace komt het bedrijf + producten weer uitgebreid aan bod. Om die reden heeft het management besloten om voorlopig een additionele 4 jaar door te zeilen. Het nieuwste project wordt een new & improved Multi50 trimaran, de Arkema4, die het bedrijf ongetwijfeld weer volop in de schijnwerpers zal zetten.

Arkema SA is een voormalige divisie van de oliegigant Total SA, die in 2006 als zelfstandig bedrijf in de markt werd gezet. Het bedrijf heeft zich in de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een grote speler binnen het specialty chemicals segment, en is zodoende onlosmakelijk verbonden aan talloze productieprocessen. Verf, sportartikelen, autobanden, plastics, cosmetica, veevoeder, batterijen, zonnepanelen, LED TV’s, vliegtuigonderdelen, en verdelgingsmiddelen zijn slechts een kleine greep uit een schier oneindige reeks toepassingen. Arkema wordt momenteel voor EUR 110.- per aandeel verhandeld.

Peter Havik

screen-shot-2018-04-19-at-20756-pm

Osisko voltooit betaling aan Victoria Gold

april 19th, 2018

Conform eerdere afspraken heeft Osisko Gold Royalties (TSX: OR) CAD 148 miljoen betaalt aan het Canadese Victoria Gold Corp (VIT) voor een 5% Net Smelter Return opbrengst en 100 miljoen aandelen VIT. De NSR heeft betrekking op de Dublin Gulch Property van VIT gelegen in de Yukon Territory van Canada. Dit stuk land van 555 km2 bevat onder andere de bekende Eagle en Olive gouddeposito’s die gezamenlijk beschikken over 2,7 miljoen ons goud aan Proven & Probable Reserves.

Osisko Gold Royalties (TSX: OR) is een voorzetting van het originele Osisko Mining dat in 2004 werd opgestart. Met de grote Malartic Mine in hun portfolio was Osisko al snel een overnamekandidaat en werd uiteindelijk in 2014 door een 50 - 50 joint venture tussen Agnico Eagle Mining en Yamana Gold overgenomen. Als onderdeel van de deal wist Osisko CEO Sean Roosen een 5% net smelter return royalty overeenkomst (NSR) te bedingen op de jaarlijkse opbrengst van de Malartic Mine, en dat was een mooie gelegenheid om een nieuw bedrijf op te zetten onder de naam Osisko Gold Royalties (OR). OR wordt momenteel op de Canadese beurs voor CAD 12,64 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Goodyear Tire en Bridgestone gaan samenwerken

april 17th, 2018

Bandengiganten Goodyear Tire (Nasdaq: GT) en Bridgestone (Tokyo: 5108) laten weten dat ze hun distributie activiteiten in de VS gaan bundelen onder de noemer Tirehub. Tirehub wordt één van de grootste distributie JV’s binnen de VS, en zal alle Amerikaanse bandengroothandels, kleinhandelaren, garages, etc. van een ruim en overzichtelijk Goodyear/Bridgestone assortiment voorzien. In afwachting van allerhande overheidsgoedkeuring gaat Tirehub halverwege 2018 van start en zal vanuit het hoofdkantoor in Atlanta van meet af aan over meer dan 80 distributielocaties beschikken.

De Goodyear Tire & Rubber Company ontwikkelt en produceert banden voor vrijwel ieder denkbaar voertuig (inclusief vliegtuigen en moon buggy’s), en exploiteert daarnaast 1.300 tire and auto service center outlets. Goodyear was lange tijd actief in de Formule 1 en is één van de meest herkenbare merken ter wereld. Het bedrijf biedt z’n producten onder verschillende namen aan waarvan Goodyear, Dunlop, Kelly, Debica, Sava, en Fulda de bekendste zijn. Goodyear is de nummer 1 producent binnen de VS, en de nummer 3 wereldwijd. Het bedrijf wordt momenteel voor USD 28,11 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

screen-shot-2018-04-17-at-21359-pm

K-two van Diebold Nixdorf wint Red Dot Award

april 17th, 2018

Het Noord-Amerikaanse Diebold Nixdorf (NYSE: DBD) mocht onlangs een prestigieuze Red Dot Product Design Award in ontvangst nemen voor hun K-two Retail Kiosk. Red Dot prijzen zijn een initiatief van Design Zentrum Nordrhein-Westfalen en worden jaarlijks uitgereikt aan producten die functionaliteit en een mooi uiterlijk succesvol weten te combineren. De K-two van DBD is een grote touch screen voorzien van pinautomaat en printer voor allerhande self service handelingen/betalingen in restaurants (fast food), (film)theaters, warenhuizen, of het verstrekken van (staats)loten. De K-two zal naar verwachting mid-2018 worden aangeboden.

Diebold Nixdorf is ’s werelds grootste leverancier van financial hardware and software solutions. Zoals deze omschrijving al aangeeft gaat het bij DBD niet alleen om hardware zoals ATM’s. Sterker nog, meer dan 60% van de omzet is afkomstig uit de verkoop van software en onderhoud/service verlening van ATM’s, POS afrekenpunten, kassa’s, etc. Diebold wordt momenteel voor USD 14,93 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

screen-shot-2018-04-17-at-10522-pm

Lucara Diamond voltooit aankoop Clara Diamond

april 12th, 2018

Het Canadese Lucara Diamond (TSX: LUC) laat weten dat de voorgenomen overname van Clara Diamond Solutions Corp. is afgerond. Clara Diamond is een IT bedrijf dat een digitaal platform heeft gecreerd voor de online verkoop van ruwe diamanten. De software maakt gebruik van de bekende blockchain technologie alsmede algoritmes, cloudopslag, etc, en moet het aanbod van ruwe diamanten efficiënt koppelen aan de vraag van juweliers, etc. Lucara zal het Clara platform initieel inzetten voor de verkoop van de diamantopbrengst uit hun Karowe Diamond Mine in Botswana. De aankoopprijs is een initiele betaling van 13 miljoen aandelen LUC, gevolgd door een optie op een additionele 13 miljoen aandelen. Deze optie is afhankelijk van diverse omzet targets die Lucara heeft gesteld. Met andere woorden, als de Clara aankoop geen tastbare verdiensten oplevert dan wordt de optie afgeblazen. Lucara Diamond wordt momenteel voor CAD 2,02 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

RTL Group waarschuwt voor Europese Facebook-belasting

april 12th, 2018

De Luxemburgse RTL Group (Frankfurt: RRTL) laat weten een tegenstander te zijn van de voorgenomen belasting van 3% voor digitale dienstverleners. Met deze tijdelijke omzetbelastingmaatregel wil de Europese Commissie de belastingontwijking van Amerikaanse technologiegiganten als Facebook, Google en Amazon aan banden leggen. Momenteel betalen deze bedrijven namelijk geen belasting over de omzet die zij binnen de Europese Unie behalen.

RTL Group voorzitter Thomas Rabe heeft zich in gesprek met de Financial Times laten ontvallen dat deze maatregel Europese ondernemingen wel eens harder kan raken dan de Amerikaanse bedrijven waar de belastingmaatregel voor is bedoeld. Rabe geeft aan het er mee eens te zijn dat er een gelijk speelveld dient te komen tussen de Amerikaanse techbedrijven en Europese ondernemingen, maar vindt het tamelijk ongepast dat uitgerekend RTL Group van een dergelijke belastingmaatregel de dupe zou kunnen worden. Rabe vreest dat RTL slachtoffer wordt van dubbele belastingheffing als het bedrijf naast de winstbelasting ook nog (tijdelijke) omzetbelasting dient te betalen.

De RTL Group is een media consortium met belangen in 56 televisiezenders en 31 radiostations verspreid over Duitsland, Nederland, Frankrijk, Spanje, België, Luxembourg, Hongarije, en Kroatië. RTL is één van ’s werelds grootste leveranciers van televisie content, en programma’s als Idols, American Idol, The X Factor, . . . ’s Got Talent, Goede Tijden/Slechte Tijden (Good Times/Bad Times), Boer Zoekt Vrouw (The Farmer Wants A Wife) en Family Fued, zijn grote hits die wereldwijd door omroeporganisaties worden aangekocht.

RTL wordt momenteel voor EUR 69,- per aandeel verhandeld.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

American Axle gaat joint venture aan met Liuzhou Wuling

april 11th, 2018

Het Noord-Amerikaanse American Axle (NYSE: AXL) laat weten dat het bedrijf z’n activiteiten in China verder gaat uitbreiden. Het bedrijf ging onlangs een joint venture aan met de Chinese Liuzhou Wuling Automobile Industry Co. voor het gezamenlijk ontwikkelen van aandrijfsystemen voor allerhande MPV’s, SUV’s, en bestelbusjes.

Liuzhou Wuling is een dochterbedrijf van de Guangxi Automobile Group en is naast de fabricage van losse onderdelen gericht op de productie van MPV’s en SUV’s voor de SAIC-GM-Wuling joint venture. SAIC is een Chinees staatsbedrijf en één van de grootste autofabrikanten in China. Hun samenwerking met het Amerikaanse General Motors is de grootste fabrikant in China van lichte voertuigen met achterwiel aandrijving. Voor American Axle betekent de samenwerking dat ze er weer een grote productielocatie bij hebben in wat nog altijd gezien mag worden als de grootste automarkt ter wereld.

American Axle is in feite een voortzetting van de voormalige Driveline & Metal Forging activiteiten van General Motors, en werd in 1999 als zelfstandig bedrijf aan de NYSE genoteerd. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling en fabricage van alle benodigde systemen en onderdelen die een voertuig nodig heeft om de energie van de motor (verbranding of elektrisch) over te brengen naar het wegdek. Het bedrijf wordt momenteel voor USD 16,- per aandeel verhandeld.

Peter Havik

CommScope en CCI hebben hun geschillen bijgelegd

april 10th, 2018

De Noord-Amerikaanse netwerkspecialist CommScope (Nasdaq: COMM) en CCI (deels eigendom van COMM) hebben hun patent geschillen in India en de VS bijgelegd. Beide bedrijven hadden al de nodige aanklachten ingediend, dus dat zal een boel geld besparen. Het is allemaal een beetje een technisch verhaaltje, maar het komt erop neer dat COMM nu de wereldwijde licentie mag voeren voor CCI’s gepatenteerde asymmetrical twin beam antenna technologie. Als tegenprestatie mag CCI nu de licentie voeren voor COMM’s gepatenteerde electrical tilt voor base station antennas. Nu deze ‘ruzie’ is opgelost kunnen alle betrokken techneuten weer ongestoord verder klussen teneinde de advanced base station antenna technologiën verder te verbeteren. Uiteindelijk zullen we hier allemaal profijt van hebben in de vorm van snellere en sterkere draadloze netwerken.

CommScope is ’s werelds grootste leverancier van last mile bekabelings- en connectiviteitsoplossingen voor communicatienetwerken (wireless, breedband- en kabeltelevisie, en mobiele telefonie). Voorbeelden zijn koper- en glasvezelkabels, connectors, splitters, en aanverwante producten voor hoge bandbreedte datatransmissie voor binnen en buiten. Naast kabels voorziet COMM de mobiele providers van de benodigde distributed antenna systems (DAS; zendmasten) en macro cell sites (de masten met ‘witte trommels’) voor alle generaties mobiele dekking (2G, 3G, 4G, etc.) COMM wordt momenteel voor USD 38,85 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Triumph Group en Gulfstream gaan samenwerking stroomlijnen

april 4th, 2018

De Noord-Amerikaanse Triumph Group (TGI) en vliegtuigfabrikant Gulfstream Aerospace onderzoeken de mogelijkheden om hun productielocaties efficiënter te gebruiken. Triumph levert onderdelen voor de fabricage van vleugels voor de iconische G650, G600, en G500 business jets van Gulfstream. Zo wordt de wing box voor de G650 momenteel in 2 locaties van Triumph en 1 locatie van Gulfstream in elkaar gezet. Dit wordt nu in z’n geheel naar de locatie van Gulfstream overgezet. En zo kan er bij alle Gulfstream types wat efficienter worden gewerkt. Triumph verwacht hiermee op de lange termijn veel geld te besparen. Dat lijkt me ook wel logisch want het lijkt er vooralsnog op dat er minder werk wordt verricht in de Triump locaties. Als dit verliesgevende activiteiten zijn dan zal het zeker geld besparen. Maar dat is niet hetzelfde als geld verdienen. Dus het is even afwachten of het hier gaat om het reduceren van een verliespost of het genereren van winst.

De Triumph Group is een collectief van 46 gespecialiseerde bedrijven die zich toeleggen op de ontwikkeling en fabricage van onderdelen voor de mondiale luchtvaartindustrie. Vleugels, flight controls, delen van de cabine, brandstofsystemen, en motoronderdelen, zijn slechts enkele voorbeelden in een vrijwel oneindig aanbod. Triumph ontwikkelt z’n producten zowel in opdracht van de zogeheten original equipment manufacturers (Boeing, Airbus, Grumman, Lockheed, etc) als burgerluchtvaartmaatschappijen en vrachtbedrijven (UPS, FedEx). Triumph wordt momenteel voor USD 25,70 per aandeel verhandeld.

Peter Havik